Váltás a normál nézetre.

Közművelődés

Kedves Látogató!

Szeretettel üdvözlünk új intézményünk honlapján. 2008. március 1-től mint Ady Endre Városi Könyvtár és Művelődési Központ vagyunk jelen Baja város kulturális életében.
 
Közművelődési tevékenységünk fő helyszíne a könyvtár és a város többi közösségi tere. Működnek csoportjaink a könyvtárban, a Belvárosi Közösségi Házban, és jelen vagyunk a város és térség egyéb intézményeiben is. Minden korosztálynak szervezünk programokat, és kínálunk lehetőséget az önmegvalósításra klubokon, szakkörökön, tanfolyamokon keresztül.
Hisszük, hogy a kulturált életvitel egyik motorja a közművelődés. Ez az a cselekvő részvételt kívánó, aktív ismeretszerzési forma, mely újra és újra képes megújítani önmagát, követve a változó világ és a közvetlen környezet igényeit.
Programjaink összeállításánál fontosnak tartjuk az egyetemes és nemzeti kultúra terjesztését célzó rendezvényeket.
A város nemzetiségi összetétele szinte magától adja a hagyományőrzés és a helyi értékek bemutatását vállaló csoportok, szakkörök, képzések támogatását, az ehhez kapcsolódó rendezvények szervezését.
Baja földrajzi fekvése, a Gemenci erdő, a Duna és a Sugovica közelsége, arra kötelez bennünket, hogy nagy odafigyeléssel foglalkozzunk a környezetvédelemmel, a természettel.
A testi-lelki egészség megőrzése érdekében folyamatosan jelen vagyunk mentálhigiénés, egészségmegőrző programjainkkal, és nem feledkezünk meg fogyatékkal élő társainkról sem.
Bízunk benne, hogy ajánlatainkkal segítséget nyújtunk gyermeknek és felnőttnek egyaránt a szabadidő tartalmas megtervezéséhez.